Vlag van Nederland
Wiegman verwacht topwedstrijden: "Wij zijn de favoriet"

“Ik ben ervan overtuigd dat wij veel kwaliteit hebben”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

Vrijdag nemen de OranjeLeeuwinnen het in een uitverkocht Galgenwaard op tegen Zwitserland. Bondscoach Sarina Wiegman kan na afwijzingen van Stefanie van der Gragt en Siri Worm beschikken over 23 fitte speelsters.


“Lieke (Martens, red.) staat er goed op en is fit. Ze heeft zondag 90 minuten gespeeld bij FC Barcelona, maar heeft in die wedstrijd een behoorlijke tik gehad. Ze zit nu nog in de herstelfase en traint morgen weer mee”, vertelt Wiegman aan de NOS.

“Je weet dat speelsters in de top spelen en zij trainen iedere dag, op het hoogste niveau. Dan zijn er wel eens pijntjes, dat hoort erbij. Stefanie van der Gragt is niet fit genoeg, Siri Worm is afgevallen. Verder hebben we nu 23 fitte speelsters binnen onze selectie.”

Over Zwitserland zegt ze: “We zijn er ons bewust van wat we kunnen winnen. Dat is natuurlijk dat WK-ticket. Je weet dat je tegen een goede, sterke tegenstander komt. Ik ben ervan overtuigd dat wij veel kwaliteit hebben en als wij op de mat leggen wat we kunnen, dan denk ik wel dat wij de betere ploeg hebben.”

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: