Vlag van Nederland

Nieuweling bij Leeuwinnen: “Ik probeer gewoon alles te geven”

OranjeLeeuwinnen WK 2019 Door op 6 november 2018 om 20:41 uur

Nieuweling bij Leeuwinnen: "Ik probeer gewoon alles te geven" © Pro Shots

Aniek Nouwen is een nieuw gezicht in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor het tweeluik met Zwitserland. De verdedigster van PSV werd opgeroepen na het afhaken van Stefanie van der Gragt.

“Heel mooi dat ik aan mag sluiten. Het voelt tot nu toe echt geweldig. Ik werd opgebeld en er werd gezegd dat Van der Gragt niet fit genoeg was en dat ik uitgenodigd werd om te komen. Het is leuk”, zo vertelt ze voor de camera van de NOS.

“Het zijn allemaal hele leuke meiden. Ik ben goed opgevangen. Het gaat goed. Ik probeer gewoon alles te geven en m’n best te doen, zodat ik het ze op de training moeilijk kan maken en op het hoogste niveau kunnen trainen. Ik ben fel in de duels, geef goed druk.”


Speeltijd verwacht de verdedigster echter niet. “Het is de eerste keer dat ik aansluit. Ik heb geen verwachtingen. Ik laat het gewoon op me afkomen, doe mijn best en dan zie ik wel hoever het gaat komen. Hoop is er altijd, daarvoor doe ik ook mijn best. Ik denk dat we op dit moment gewoon rustig af moeten wachten en ooit moet ik mijn moment pakken”, besluit de pas 19-jarige Nouwen.