Vlag van Nederland

Bondscoach Wiegman: “Er is één bedreiging: gemakzucht”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De OranjeLeeuwinnen wonnen vrijdagavond met 3-0 van Zwitserland en daardoor komt het WK in Frankrijk wel erg dichtbij. Bondscoach Sarina Wiegman vindt het echter nog te vroeg voor felicitaties.


“Er ligt bij de return één bedreiging op de loer en dat is gemakzucht. We zullen dinsdag dus net zo scherp moeten spelen als vandaag”, zei ze na afloop tegen het Algemeen Dagblad. “Maar dit mogen we niet meer uit onze handen laten glippen.”

“Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het krachtsverschil steeds groter. Maar we speelden ze nog niet helemaal kapot”, blikte de bondscoach terug. “In de tweede helft werden de ruimtes steeds groter omdat zij het niet meer konden belopen. We hadden een vrije trap nodig om op voorsprong te komen, maar dat maakt niets uit. Een doelpunt is een doelpunt. En deze brak de wedstrijd open.”

Dinsdag vindt de return plaats. “Natuurlijk, 3-0 is een geweldige uitgangspositie. Maar ik ga de groep wel op het hart drukken dat ze dinsdag net zo scherp moeten zijn als nu. Gemakzucht is uit den boze. Als we weer dit niveau halen, dan komt het goed. We hebben daar iets moois te winnen”, besloot Wiegman.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: