Vlag van Nederland

‘Koeman deelt zorgen de Ligt over Eredivisie’

EK 2020 Door op 12 november 2018 om 19:24 uur

© Pro Shots

Tijdens de persconferentie van maandagmiddag ging bondscoach Ronald Koeman in op de woorden van zijn verdediger Matthijs de Ligt, die na de overwinning tegen Excelsior gisteren (1-7) aangaf dat hij in de eredivisie prikkels mist.

Koeman begrijpt de woorden van De Ligt: “Ik heb het er met hem over gehad en ik kan het me wel voorstellen. Als je in de Champions League speelt en vervolgens, met alle respect, op kunstgras op Woudestein, dan moet er heel veel uit jezelf komen. De kwaliteit van de tegenstand is minder, net als de omstandigheden, de sfeer, het veld. Op een gegeven moment is een speler dan wel toe aan iets anders. Helaas gebeurt dat tegenwoordig op een veel jeugdiger leeftijd dan toen ik nog voetbalde.”

Meer over

Toch denkt Koeman niet dat de rest van Nederland slechter wordt, maar vooral dat Ajax en PSV beter worden: “Ik geloof niet dat de rest zwakker is geworden. PSV en Ajax zijn veel sterker dan de rest. Het zou niet goed zijn als dat het hele seizoen zo blijft”, aldus Koeman.


Koeman wilde ook nog wel een zegje doen over het kunstgras in de Nederlandse competitie: “Ik zat gistermiddag op mijn bank verplicht twee wedstrijden te kijken op kunstgras, terwijl ik op andere velden een mooie groene grasmat zag. Dát is voetbal”, zei Koeman. “Ik heb het al eerder gezegd: ik ben anti-kunstgras.”