Vlag van Nederland

Wiegman wijzigt opstelling op één positie

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 13 november 2018 om 17:39 uur

© Pro Shots

Bondscoach Sarina Wiegman heeft de opstelling bekendgemaakt voor de return in de finales van de play-offs. Ze voert één wijziging door.

Jackie Groenen kampt met een enkelblessure en in haar plaats staat Jill Roord in de basis. Verder kiest Wiegman voor dezelfde tien namen als afgelopen vrijdag, toen Oranje met 3-0 van Zwitserland won.


Meer over

Loes Geurts staat dus weer onder de lat, met een verdediging bestaande uit Kika van Es, Dominique Bloodworth, Anouk Dekker en Desiree van Lunteren voor haar. Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk behouden hun plek op het middenveld en worden dus vergezeld door Roord.

In de aanval staan Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden. De wedstrijd in en tegen Zwitserland begint om 19:00 uur en is live te zien op Veronica. Het duel is ook live te volgen via ons liveblog.

Opstelling Zwitserland: Thalmann, Maritz, Bühler, Kiwic, Crnogorcevic, Wälti, Stierli, Tschopp, Aigbogun, Bachmann, Reuteler

Opstelling Nederland: Geurts, Van Es, Bloodworth, Dekker, Van Lunteren, Van de Donk, Spitse, Roord, Martens, Miedema, Van de Sanden