Vlag van Nederland

Lees hier alles wat je nu al moet weten over het WK in Frankrijk

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 13 november 2018 om 22:28 uur

© Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen hebben zich dinsdagavond voor de tweede keer in de historie geplaatst voor het WK. Lees hier alles wat je nu al moet weten over het mondiale eindtoernooi in Frankrijk van volgende zomer.

Op zaterdag 8 december om 18:00 uur zal er in Frankrijk geloot worden. Op basis van de FIFA Women’s World Ranking, die op 7 december gepubliceerd wordt, zullen de deelnemende landen in potten ingedeeld worden. De landen worden in zes groepen van vier teams geloot. De nummers één en twee én de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales. Vanaf daar wordt er in een knock-out-fase gespeeld, waarbij uiteindelijk naast de finale ook een wedstrijd om de derde plaats zal worden gespeeld.


Er doen in totaal 24 landen mee aan het WK, waarvan negentien landen zich reeds geplaatst hebben. Uit Europa zijn dit Duitsland, Engeland, Italië, Noorwegen, Schotland, Spanje en Zweden. Gastland Frankrijk is automatisch geplaatst.

Het mondiale eindtoernooi vindt van 7 juni tot en met 7 juli plaats in Frankrijk. Er zijn negen speelsteden: Valenciennes, Reims, Le Havre, Rennes, Lyon, Grenoble, Nice, Montpellier en Parijs. De openingswedstrijd wordt gespeeld in het Parc des Princes in Parijs. De finale in het Parc Olympique Lyonnais in Lyon.

Het toernooi wordt uitgezonden bij de NOS. Na de loting op 8 december wordt er meer bekendgemaakt over de kaartverkoop.