Vlag van Nederland

Ook Deschamps onder de indruk van Oranje-revelatie

Nations League 2018-2019 Door op 15 november 2018 om 19:55 uur

© Pro Shots

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk kijkt uit naar het treffen met het Nederlands elftal morgenavond in de Rotterdamse Kuip. De Franse bondscoach wil zich morgen graag plaatsen voor de finales van de Nations League, maar is op zijn hoede voor de kracht van Oranje.

“Het is een elftal in opbouw, maar dat gaat behoorlijk goed. Ronald Koeman heeft een hoop jonge spelers bij zijn selectie gehaald. Ze hebben bovendien het momentum te pakken, ze zitten in een goede fase. Kijk maar naar hun goede resultaten tegen Duitsland en België. Wij hadden het in onze heenwedstrijd ook een periode lastig tegen ze. Er komt bij Nederland een goede generatie aan.”


Meer over

De trainer is onder de indruk van één specifieke van Oranje: “Het is lastig om er een specifieke speler uit te pikken, maar er is er toch één die veel indruk op me maakt: Frenkie de Jong. Hij heeft voetbalintelligentie, technische kwaliteiten en kan een bal veroveren.’

Frankrijk zal niet op een punt gaan spelen, hoewel dat op papier genoeg is:”Twee resultaten zijn voor ons genoeg, maar wij gaan die wedstrijd spelen zoals altijd: om te winnen. Zelfs als een punt ook voldoende is, inderdaad.”