Vlag van Nederland

Wijnaldum: ‘De band van Oranje wordt steeds hechter’

EK 2020 Door op 15 november 2018 om 16:06 uur

© Pro Shots

Volgens middenvelder Georginio Wijnaldum wordt de band van het Nederlands elftal steeds hechter. Mede door het spelen van spelletjes groeien de spelers steeds meer naar elkaar toe, en dat is een goede ontwikkeling vindt Wijnaldum.

“Als we hebben gegeten maken we vier teams en dan spelen we spelletjes. Samen. Het is wel grappig. Er is rust rond Oranje. Dat willen we allemaal. Daar hebben we zelf voor gezorgd met resultaten en de manier van voetballen. Maar we zijn ons er ook van bewust dat het snel kan omslaan. Ik voelde me altijd al prettig bij Oranje. Maar we zijn nu close. We zijn allemaal van dezelfde generatie. We houden van dezelfde dingen en er is geen kloof. We gaan goed met elkaar om. Ik kan zelf echt met iedereen goed opschieten. Dat was tijdens het WK 2014 ook zo, “aldus Wijnaldum.

Meer over

Hij kijkt ook even terug naar de tijd dat het minder ging bij Oranje: “Daarna werd de sfeer minder omdat we geen resultaten haalden. Niet zozeer tussen de spelers maar meer de sfeer. Frankrijk uit hebben we goed gespeeld. We hadden grote kansen, groter dan de Fransen. Ze kregen eigenlijk geen grote kans tot Giroud scoorde. Daarom kwam het hard aan. We hadden daar een resultaat moeten halen en toen dat niet lukte was een grote teleurstelling. Dat moet morgen anders. Momenten in de wedstrijd gaan bepalen waar we moeten verdedigen. Dat hangt ook van Frankrijk af.”


Bondscoach Ronald Koeman is ook blij dat zijn spelers steeds meer naar elkaar toegroeien: “Ik vind het leuk dat mijn spelers dingen samen doen. Ik ben zelf ook van de spelletjes, maar niet van de spelletjes die de spelers spelen. Ze zijn veel bij elkaar en leren elkaar beter kunnen. Dat is alleen maar goed. De plek waar we nu zitten nodigt uit tot bij elkaar zitten. De stap die we hebben gemaakt is geweldig. We fietsen met elkaar naar de training. Ze groeien echt naar elkaar toe. En dan word je als team echt sterker.”