Vlag van Nederland

Koeman verwacht een lastige wedstrijd tegen Frankrijk

EK 2020 Door op 15 november 2018 om 20:23 uur

© Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat het duel met de Fransen morgen nog lastiger wordt dan het duel van twee maanden terug in Frankrijk. Toch wil Oranje graag het spel gaan maken.

Koeman legt uit: “We weten dat ook Frankrijk vanuit een gesloten defensie speelt. Dat maakt het voor ons misschien wel makkelijker om in de beginfase de overhand te krijgen. We willen dit keer echt goed beginnen. Dat het voorheen niet altijd lukte, was in mijn ogen ook een mentale kwestie. Daarom was Frankrijk zo belangrijk, toen zagen ze dat we kunnen wedijveren met landen van dergelijk niveau. De wedstrijd morgen als laatste stap? We spelen tegen de wereldkampioen. Het kan moeilijker worden dan in Parijs,” verwacht Koeman.


Meer over

Hij weet waar de kracht van Frankrijk ligt: “De Fransen spelen erg compact en zo wonnen ze het WK. De individuele klasse is enorm. We willen graag domineren, maar als de Fransen graag counteren, dan moeten we kijken hoe het loopt. Als we Duitsland verslaan en stel dat we ook Frankrijk zouden verslaan, dan is dat wel een volgende stap.”

De bondscoach is blij met de ontwikkelingen bij Oranje: “De jonge spelers ontwikkelen zich. We hebben nog steeds jongens uit de eredivisie. Gelukkig spelen ze ook nog in de Champions League. Zoals het nu gaat, werkt het. We worden sterker. Maar dit is de Nations League. Maar de grote stap is pas als we ons kwalificeren voor het EK in 2020.”