Vlag van Nederland

Lovende woorden voor Wijnaldum en Tete

EK 2020

Bondscoach Ronald Koeman heeft veel zin in de duels met Frankrijk(vrijdagavond) en Duitsland(maandagavond). Hij heeft zijn selectie steeds beter op orde en kan rekenen op enkele spelers die alweer een tijdje op topniveau spelen.

Eén van hen is middenvelder Georginio Wijnaldum: “Hij speelt bij Liverpool op een geweldig niveau. Hij is multifunctioneel. Een echte teamspeler, hij is altijd bezig met anderen. Ik zie hem het liefst in een aanvallende rol, maar bij Liverpool speelt hij controlerend. Hij is klaar om bij ons het niveau te halen dat hij wekelijks bij zin club haalt. Gisteren speelden we een partij en de wissels van morgen wonnen van de basis. Dan is het aan mij ook de keuze: wat is nou het beste elftal?”

De bondscoach is ook lovend over Kenny Tete, volgens hem de meest complete back van Oranje: “Daar was ik in Oranje zeer tevreden over. Hij moet bij Lyon meer spelen, maar ik vind het hem de meest complete rechtsback. De 1-1 van Babel in Frankrijk kwam bij hem vandaan. Hij is ook geblesseerd geweest, speelde twee duels in de laatste weken in Frankrijk. Dat was voldoende om hem te selecteren.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , ,