Vlag van Nederland

‘Oranje ziet ons als sterk team’

EK 2020 Door op 16 november 2018 om 13:10 uur

© Pro Shots

Als iemand kan weten hoe men in Frankrijk denkt over het Nederlands elftal dan is het Memphis Depay wel. De spits van Oranje speelt bij Olympique Lyon en krijgt dus genoeg mee in het land waar we vanavond tegen spelen.

Depay leest niet veel kranten, maar krijgt toch het een en ander mee: “Ze zien ons wel als een goed team. Ik lees niet echt het nieuws, maar ik denk wel dat zij weten dat wij ook krachten hebben.”

Meer over

De huidige spits kijkt vooruit naar het duel: “Zij zijn de wereldkampioen en je ziet hoeveel talent ze hebben… Maar dat heeft Nederland ook. Er is nu meer duidelijkheid wie waar gaat spelen. Je vecht altijd voor je positie, maar ik denk dat we aan meer vastigheid zijn gaan werken. We weten wat we van elkaar kunnen verwachten.”


Volgens Memphis is er een hoge standaard gezet tegen Duitsland en België: “Het niveau tegen Duitsland en België was goed, vanaf daar mogen we niet meer omlaag. Je kunt nu op een paar spelers leunen. Als ik het niet ben, is het wel een ander. Het is een combinatie van dat, en hoe de trainer het neerzet. We zijn achter de schermen veel bezig met details. We verwachten ook dat er kwaliteit geleverd wordt.”