Vlag van Nederland

De vermoedelijke opstelling voor Duitsland – Nederland

EK 2020

Vanavond om 20.45 uur spelen Duitsland en Nederland in Gelsenkirchen het laatste duel in de Nations League. De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal zal vermoedelijk niet veel afwijken van die van afgelopen vrijdag, toen Oranje in Rotterdam met 2-0 van wereldkampioen Frankrijk won.

Het Nederlands elftal heeft aan een gelijkspel genoeg om groepswinnaar te worden. Frankrijk staat momenteel aan kop met 7 punten, gevolgd door Oranje met 6. Als Oranje één punt pakt dan komt het gelijk en zal het op onderling resultaat als groepswinnaar naar de finales van de Nations League in Portugal mogen, volgend jaar juni.

‘Never change a winning team’, die gedachten zal bondscoach Ronald Koeman ook in zijn achterhoofd hebben. Zowel tegen Duitsland vorige maand(3-0 winst) als vrijdagavond tegen Frankrijk speelde Oranje in dezelfde opstelling, dus weinig kans dat die tegen Duitsland anders zal wezen.

Koeman zei daarover gisteren: “Ik ga wel met de spelers praten en luisteren naar de medische staf hoe iedereen ervoor staat ten opzichte van vrijdag. We gaan dan een elftal formeren dat fysiek en mentaal klaar is om de strijd met Duitsland aan te gaan.”

Dit is de vermoedelijke opstelling van Nederland tegen Duitsland:
Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, F. de Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Babel.

Dit is de opstelling van Duitsland – Nederland van 19 november 2018 onder leiding van bondscoach Ronald Koeman.

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,