Vlag van Nederland

‘Het zal lastiger worden dan tegen Frankrijk’

EK 2020 Door op 19 november 2018 om 08:56 uur

© Pro Shots

Ondanks het feit dat Oranje aan een gelijkspel tegen Duitsland genoeg heeft zal het elftal zeker op de winst gaan spelen. Dat zei bondscoach Ronald Koeman zondag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel van het Nederlands elftal tegen Duitsland van maandagavond.

Koeman legt uit: “De mentaliteit moet zijn om te winnen. En als dat niet lukt, moet je proberen om niet te verliezen. We gaan proberen om te voetballen en zelf kansen te creëren.”

Meer over

Koeman denk echter dat het een lastige wedstrijd tegen Duitsland wordt: “Het is moeilijker om tegen Duitsland te spelen dan tegen Frankrijk, omdat Duitsland minder afwachtend speelt. Daar moet je op voorbereid zijn. Bovendien vond ik Duitsland tegen Frankrijk de betere ploeg. In fases van de wedstrijd tegen ons was Duitsland de betere ploeg. Dus ik denk niet dat het reëel is dat we favoriet zijn.”


Volgens Koeman is de ‘crisis’ bij Duitsland veel minder groot dan het lijkt na de degradatie naar de B-league van de Nations League:”Kijk naar de wedstrijden in deze Nations League. Het had tegen Frankrijk en tegen ons heel anders kunnen aflopen. En kijk hoe Duitsland het deed tegen Rusland.”

De Nations League vindt Koeman overigens een geweldige uitvinding: “Het is anders dan oefenwedstrijden. Voor een team in ontwikkeling, zoals wij, is het ook geweldig om in zo’n zware poule te zitten. Het leeft ook in de groep, we willen dit toernooi graag winnen.”