Vlag van Nederland

Vanavond staat in de Veltins Arena in het Duitse Gelsenkirchen het duel Duitsland – Nederland in de Nations League op het programma. In deze voorbeschouwing lees je alles wat je moet weten over de wedstrijd, waar deze op tv wordt uitgezonden en hoe laat Duitsland – Nederland begint vanavond.

Laten we beginnen met de praktische info: Duitsland en Nederland trappen om 20.45 uur af en de wedstrijd wordt uitgezonden op televisie zender NPO 3. Het duel is de laatste wedstrijd van beide landen in poule 1 van divisie A van de Nations League. De wedstrijd staat onder leiding van de Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hatega

Duitsland is al zeker laatste van de poule en degradeert naar een divisie lager, maar Oranje strijdt nog voor groepswinst. Bij een gelijkspel of overwinning op de Duitsers vanavond plaatst Oranje zich voor de Final Four, het finaletoernooi van de nieuwe Nations League dat in juni 2019 gehouden wordt in Portugal.

De huidige staat van het Duitse voetbal

Waar de fans uit Nederland momenteel hun geluk niet op kunnen met de prestaties van het Nederlands elftal, gaat het bij onze Oosterburen een stuk minder goed. Ruim vier jaar geleden werd Duitsland nog wereldkampioen maar afgelopen vrijdag degradeerde het grote Duitsland, door toedoen van het Nederlands elftal, naar de B-divisie van de Nations League. Daar mag het de volgende editie strijden met landen Wales en Oostenrijk om daarna hopelijk weer terug te keren in de hoogste regionen van het Europese voetbal.

De matige prestaties van Duitsland hebben de Duitse bondscoach Joachim Löw doen besluiten om flink te gaan verjongen. Tegen Rusland afgelopen donderdag(3-0 winst) was de gemiddelde leeftijd van de basisopstelling van de Duitsers 23,9 jaar. In Leipzig werd het 3-0 door doelpunten van de jonkies Leroy Sané, Niklas Süle en Serge Gnabry. Alle goals vielen voor rust.

Te lang zijn de Duitsers blijven hangen aan gevestigde namen de afgelopen paar jaar, zo is men van mening in ons buurland. De verjonging moet Duitsland weer terug brengen aan de top, net zoals Oranje aan het doen is.

Waar speelt Oranje voor tegen Duitsland

Dankzij de mooie 2-0 overwinning tegen Frankrijk van afgelopen vrijdag en de 3-0 zege in eigen huis tegen Duitsland vorige maand kan Oranje vanavond een ticket voor finaleronde van de Nations League verdienen. Een gelijkspel tegen Duitsland is genoeg om komende juni met Zwitserland, Portugal en Engeland te strijden om de eerste Nations League.

Een overwinning of gelijkspel zal de KNVB ook financieel gezien geen windeieren leggen. De winnaar van het eindtoernooi in Portugal verdient 6 miljoen euro maar ook de verliezend finalist ontvangt nog altijd 4,5 miljoen. De winnaar van de troostfinale om de derde plaats gaat met 3,5 miljoen euro naar huis. De ploeg die vierde en laatste wordt krijgt ook nog 2,5 miljoen euro, bovenop de bonus van 2,25 miljoen die alle vier de landen krijgen. Kortom, absoluut de moeite waard om voor te spelen.

Naast de financiën is ook de sportieve uitdaging natuurlijk belangrijk, want bij de EK-kwalificatie zal Oranje geplaatst zijn en wie weet bij het behalen van de EK-eindronde straks zal een hoge plek op de ranking meehelpen bij een geplaatste status.

De keuzes van bondscoach Ronald Koeman

Na de goede wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk lijkt bondscoach Ronald Koeman zijn gewenste elftal gevonden te hebben. De puike prestaties zijn een hard gelag voor de wisselspelers, maar de concurrentie die momenteel in Oranje heerst houdt iedereen fris en scherp. Zo staan onder andere Kenny Tete en Nathan Aké te trappen om een basisplaats, maar laten Denzel Dumfries en Daley Blind zien dat ze het geweldig doen op de backposities.

En wat te denken van Stefan de Vrij, basisklant bij Inter Milan, maar reserve bij Oranje door de stormachtige ontwikkeling van De Ligt bij Oranje. Op het middenveld moeten Strootman en Pröpper voorlopig pas op de plaats maken en voorin zullen onder meer Promes en Luuk de Jong nauwelijks aan voetballer toekomen op deze manier. Tel daarbij de aankomende Groeneveld, Dilrosun en misschien straks ook Justin Kluivert op en we kunnen de toekomst rooskleurig tegemoet zien.

De vermoedelijke opstelling vanavond tegen Duitsland zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als afgelopen vrijdag tegen Frankrijk:
Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, F. de Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Babel.

Lees meer over: , ,