Vlag van Nederland

Virgil van Dijk kon zijn geluk niet op na afloop van het duel met Duitsland, waarin Oranje dankzij zijn goal een 2-2 gelijkspel uit het vuur wist te slepen. De wedstrijd was niet goed, maar de plaatsing voor de Final Four van de Nations League is wel de ultieme bekroning.

Van Dijk tegenover de camera’s van de NOS: “Dit is de beloning voor het harde werken van de afgelopen periodes. Na de rust moesten we het laten zien. We wilden elkaar niet laten vallen. Dan is het mooi dat we nog een gelijkspel eruit halen en ons kwalificeren voor het eindtoernooi van de Nations League.”

Van Dijk kreeg aan het eind van de wedstrijd de opdracht om mee naar voren te gaan en scoorde ook nog eens de belangrijke 2-2: “Ik moest proberen voor oorlog te zorgen voorin met Luuk de Jong. Ik raak de bal heerlijk, dit is geweldig voor de groep.”

“Het was allemaal net niet bij ons in de eerste helft. We kwamen steeds een stapje te laat. En we hadden moeite met de speelwijze van Duitsland, met veel beweging tussen de linies. Dat deden ze goed en daar moeten wij van leren.”

Lees meer over: ,