Vlag van Nederland

Nu de potten voor de EK-kwalificatie bekend zijn kunnen we meteen zien bij wie we graag wél, maar zeker ook bij wie we zeker niét in de poule willen komen.

Hieronder zie je de potindeling, en Oranje loot ploegen uit pot 2, 3, 4 en 5. Uit pot 6 loot Oranje geen ploeg, omdat we in verband met de Nations League sowieso in een poule van vijf teams terecht komen.

Pot 1: Nederland, Polen, Portugal, Engeland, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, België, Italië en Kroatië
Pot 2: Duitsland, IJsland, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne, Denemarken, Zweden, Oostenrijk, Wales, Rusland en Tsjechië
Pot 3: Slowakije, Turkije, Ierland, Noord-Ierland, Schotland, Noorwegen, Servië, Finland, Bulgarije en Israël
Pot 4: Hongarije, Roemenië, Griekenland, Albanië, Montenegro, Cyprus, Estland, Slovenië, Litouwen en Georgië
Pot 5: Macedonië, Kosovo, Wit-Rusland, Luxemburg, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Moldavië, Gibraltar en Faeröer
Pot 6: Letland, Liechtenstein, Andorra, Malta en San Marino

Als we een snelle blik werpen zien we gelijk dat we uit pot 2 natuurlijk maar beter Duitsland kunnen ontlopen. Ook Denemarken, Zweden en Rusland lijken de sterkere landen in de groep.

Uit pot drie lijken met name Slowakije en Servië lastige teams. Ook Ierland kunnen we misschien beter niet loten, aangezien die op de FIFA-ranking ook nog vrij hoog staan.

In de vierde pot worden de landen natuurlijk al een stuk minder. Roemenië en Griekenland lijken hier de lastigste en meest onvoorspelbare tegenstanders. Montenegro doet het sinds het los is van Servië ook steeds beter, dus laat die ook maar zitten.

Pot vijf tenslotte maakt het weinig meer uit, als we dan toch moeten kiezen dan laat Kosovo en Macedonië maar zitten, maar als Oranje daar al niet meer van kan winnen, dan kunnen we beter stoppen.

Wie we dan wel moeten loten, dat mag je mooi zelf kiezen.

Lees meer over: , ,