Vlag van Nederland

OranjeLeeuwinnen in pot 2 bij WK-loting

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 7 december 2018 om 15:35 uur

Van der Gragt toch niet fit genoeg; PSV-verdedigster opgeroepen © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen zijn gestegen op de FIFA Women’s World Ranking. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman neemt de zevende plek in. Dat betekent dat Oranje zaterdagavond in pot 2 zitten bij de loting voor het WK 2019.

De loting in het La Seine Musicale vindt aanstaande zaterdag vanaf 18:00 uur plaats en wordt uitgezonden op NPO 2. De loting wordt verzorgd door Alex Scott en oud-international Louis Saha.


Alleen de zes beste landen zijn groepshoofd. De top zes bestaat uit de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada en Australië. Een van die landen speelt in de groepsfase tegen Oranje.

In pot 2 zitten ook Japan, Zweden, Brazilië, Spanje en Noorwegen. Die tegenstanders komen dus niet in de groep bij de Leeuwinnen. Uit de potten 1, 3 en 4 zal één tegenstander voor Oranje komen.

Ploegen uit dezelfde kwalificatiezonde kunnen niet bij elkaar in de groep komen, de Europese landen uitgezonderd. Iedere groep bevat daardoor minimaal één en maximaal twee Europese landen.

De nummers één en twee én de vier beste nummers drie (van zes poules) plaatsen zich voor de achtste finale. Het WK in Frankrijk vindt plaats van 7 juni tot en met 7 juli.