Vlag van Nederland

Leeuwinnen in voorbereiding op WK naar Zuid-Afrika en Portugal

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 8 december 2018 om 19:36 uur

De OranjeLeeuwinnen zijn gekoppeld aan Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen in de groepsfase van het WK 2019 in Frankrijk. In voorbereiding op het toernooi zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman afreizen naar Zuid-Afrika en Portugal.

In januari wordt de voorbereiding gestart met een trainingskamp in Zuid-Afrika. Daar wordt een oefeninterland gespeeld tegen Zuid-Afrika. Het duel wordt op 19 januari 2019 gespeeld in het Cape Town Stadium in Kaapstad. Aftrap van de wedstrijd is om 15.00 uur lokale tijd (14.00 uur Nederlandse tijd).


Van 26 februari tot en met 6 maart nemen de Leeuwinnen deel aan de Algarve Cup in de Portugal. Het is voor de derde keer op rij dat de ploeg meedoet aan het toernooi. Oranje reist af als titelverdediger naar het toernooi. Vorig jaar was Zweden de tegenstander in de finale, maar door aanhoudende regen was het veld onbespeelbaar geworden waardoor de wedstrijd werd afgelast. Beide landen werden destijds als winnaar aangewezen. De poule-indeling van de Algarve Cup is nog niet bekend