Vlag van Nederland

“Zou heel mooi zijn als we in Frankrijk kunnen rekenen op Oranjefans”

Oranje Leeuwinnen WK 2019 Door op 8 december 2018 om 20:05 uur

Wiegman verwacht topwedstrijden: "Wij zijn de favoriet" © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen nemen het in de groepsfase van het WK 2019 op tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. Bondscoach Sarina Wiegman is niet ontevreden over de loting, zo laat ze na afloop weten aan OnsOranje.

“Het is geen slechte loting”, zei Wiegman. De Leeuwinnen kwamen Canada en Nieuw-Zeeland ook al tegen op het WK 2015. “Het is alweer even geleden dat we tegen die landen gespeeld hebben en tegen Kameroen hebben we nog nooit gespeeld. Maar we kennen de filosofie van alle drie de landen en gaan ons de komende maanden verder in onze tegenstanders verdiepen.”


Meer over

“Kijk je naar de route verder in het toernooi wordt het wat lastiger en zouden we bijvoorbeeld al snel Amerika tegen kunnen komen. Maar dat is voor latere zorg. Het is een nieuwe fase voor ons team, we zijn een stuk volwassener dan we vier jaar geleden op het WK waren. Dat willen we komende zomer in Frankrijk laten zien”, aldus de bondscoach.

De Leeuwinnen spelen in Le Havre, Valenciennes en Reims, iets wat Wiegman tevreden stemt: “De temperaturen in Noord-Frankrijk zijn meestal wat gunstiger dan in Zuid-Frankrijk en voor ons publiek is het natuurlijk mooi dat het makkelijker te bereiken is. Het zou heel mooi zijn als we ook in Frankrijk weer kunnen rekenen op de massale steun van onze Oranjefans.”