Vlag van Nederland

Wiegman tevreden: “Blij dat we tegen een Afrikaans land hebben gespeeld”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De OranjeLeeuwinnen waren zaterdag met 2-1 te sterk voor Zuid-Afrika. Bondscoach Sarina Wiegman was tevreden over het trainingskamp en de wedstrijd, zo liet ze na afloop weten aan de NOS.


“We zijn blij dat we tegen een Afrikaans land hebben gespeeld. Het was ook wel te zien dat dat net iets anders is dan tegen een ander Europees land of een Aziatisch land”, vertelde de bondscoach.

“Het was goed om hier te zijn de hele week, het was een geweldige ambiance. We hebben heel veel speelsters kunnen zien, we hebben verschillende combinaties kunnen zien”, vervolgt Wiegman.

“Dat maakt het ook wel moeilijk, want we hebben nog niet zo vaak in dergelijke samenstelling gespeeld, dat kon je ook wel zien. Dat maakt het wel een belangrijke week en een belangrijke wedstrijd ter voorbereiding op het WK.”

Wiegman genoeg aanknopingspunten voor de rest van de voorbereiding op het WK in Frankrijk: “We hebben met elkaar afgesproken dat we meer dynamiek in ons spel willen. Dat vereist meer afstemming, dus we willen graag onze speelwijze verder ontwikkelen. Dat ging in de training hartstikke goed. Vandaag kwam het er in de eerste fase van de wedstrijd goed uit, naarmate de wedstrijd vorderde werd dat steeds minder.”

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: