Het blessureleed van Arjen Robben

EK 2012 Door op 7 oktober 2011 om 18:04 uur

Het is de zoveelste tegenvaller voor Arjen Robben: vandaag werd er een liesbreuk geconstateerd bij de vleugelspits van Bayern München. Robben was eerder afgehaakt bij het Nederlands elftal vanwege een schaambeenkwetsuur die hem al langer parten speelt, maar bij nader onderzoek blijkt het dus te gaan om een andere blessure.

De aanvaller is in München geopereerd en zal pas over drie weken weer in actie kunnen komen. Hij gaf eerder al aan zich zorgen te maken over de langdurige pijn in zijn been. Robben lijkt vaker geblesseerd aan de kant te zitten dan dat hij meedoet. De aanvaller speelde vorige week nog wel met Bayern tegen Hoffenheim, waarin hij ook een doelpunt maakte.

Meer over
Het laatste Oranje-nieuws op Whatsapp? Dat kan! App 'aan' naar 06 8340 1983. Onder de 18? Vraag toestemming aan je ouders!

Zijn laatste wedstrijd in Oranje-shirt was echter deze zomer, in het oefenduel tegen Brazilië. Verder speelde hij sinds de WK-finale nooit meer voor Nederland.

De speler raakte voor het WK geblesseerd aan zijn hamstring en werd razendsnel en tot ieders vreugde opgelapt door sportarts Dick van Toorn. Iets te snel, zo bleek later. Na het wereldkampioenschap beleefde de voetballer een terugval en was een halfjaar uit de running.

Hoe anders is het bijvoorbeeld voor een speler als Dirk Kuijt. De Liverpool-speler raakte in zijn gehele carrière slechts drie keer geblesseerd, alledrie de malen overigens in een wedstrijd van Oranje. Kuijt doet tegenover Spits een boekje open over zijn fysieke gesteldheid.

Hij noemt het een kwaliteit. De speler wordt begeleid door een magnetiseur, een haptonoom, een orthomanueel therapeut en een fysiotherapeut. “Zij kennen mijn lichaam inmiddels net zo goed als ik. Met sommigen werk ik al vanaf dat ik heel jong was,” aldus de oud-Feyenoorder.