Vlag van Nederland

Nike presenteert OranjeLeeuwinnen-shirt voor WK 2019

OranjeLeeuwinnen WK 2019 Door op 11 maart 2019 om 17:16 uur

© OnsOranje / Nike

Nike heeft vandaag het tenue gepresenteerd dat de OranjeLeeuwinnen gaan dragen tijdens het WK 2019 in Frankrijk. Dat gebeurde tijdens een presentatie van het sportmerk in Parijs.

Het tenue, dat geheel oranje is, is geïnspireerd op eerdere outfits van de nationale ploeg. Het shirt heeft een V-hals en een iets langere mouw. Een grafische afbeelding van een tulp is te zien op de voorzijde, net zoals het logo van de Leeuwinnen, dat op de borst te zien is.

“Wij zijn superblij met het nieuwe tenue”, zegt Lieke Martens op de website van OnsOranje. “Het is stijlvol en heeft een elegante pasvorm. Het is modern maar heeft tegelijkertijd een retro twist. Ik weet bijna zeker dat onze supporters het ook mooi vinden.”


“Het EK 2017 was natuurlijk een geweldige ervaring voor ons als team”, aldus de aanvalster. “En toen werd de potentie van het vrouwenvoetbal in Nederland ook meteen duidelijk. In Frankrijk willen we op het WK weer het beste uit onszelf halen. En hopelijk kunnen we onze fans opnieuw trots maken.”

Het nieuwe tenue wordt volgende maand voor het eerst gedragen door de OranjeLeeuwinnen, tijdens de ontmoeting met Mexico op vrijdag 5 april in GelreDome. Vanaf 16 mei is het tenue ook verkrijgbaar voor de supporters zowel online als in de winkels.

© OnsOranje / Nike

© OnsOranje / Nike