Vlag van Nederland

Tegenstander uitgelicht: Wit-Rusland

EK 2020 Door op 21 maart 2019 om 08:32 uur

© Pro Shots

Donderdag staat het Nederlands elftal in De Kuip tegen Wit-Rusland. De twee ploegen nemen het tegen elkaar op in de EK-kwalificatie voor het EK van 2020. Maar wat weten we nou eigenlijk over de tegenstander van vanavond?

Igor Kriushenko is sinds 2017 de bondscoach van de Wit-Russen. Hij heeft een winstpercentage van 38,10%: van de 21 wedstrijden onder zijn leiding won Wit-Rusland acht keer.


Meer over

De bekendste speler bij Wit-Rusland weet van geen ophouden: Alexander Hleb. Hij debuteerde in 2001 voor zijn land en de teller staat inmiddels op 79 interlands en zes doelpunten.

De meeste spelers uit de selectie van Wit-Rusland spelen of in het land zelf of in Rusland. Daarnaast komt Anton Putsila uit voor het Turkse Altay en speelt Ivan Maevski voor Astana uit Kazachtan. Verder spelen er ook nog enkele namen in Moldavië en Hongarije.

Voor wie moet Oranje, kijkend naar de cijfers, nou echt oppassen vanavond? Stanislaw Drahun is de man met de meeste treffers voor Wit-Rusland in de huidige selectie: hij scoorde tien keer. Syarhey Kisiyak volgt met negen doelpunten. Het zijn vooral de routiniers die het dus moeten doen voor Wit-Rusland; Drahun is 30 jaar, Kisiyak 31.

Op de FIFA-ranking staat Wit-Rusland momenteel 78e. Nederland staat gedeeld veertiende. De wedstrijd tussen Oranje en Wit-Rusland in De Kuip begint vanavond om 20:45 uur.