Vanavond neemt Oranje het op tegen Wit-Rusland. Bondscoach Ronald Koeman wil goed beginnen, zo liet hij weten tijdens zijn persconferentie.

“Op voorhand zijn Duitsland en wij in deze poule de favorieten om door te gaan, dus dan gaat het met name om de punten die je pakt tegen de andere drie landen”, sprak Koeman. “Hoe beter het resultaat tegen Wit-Rusland is, hoe makkelijker je toewerkt naar de volgende wedstrijd.”

De volgende wedstrijd staat zondag op het programma, als Duitsland op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. “We winnen graag op mooie wijze, met goed voetbal, veel kansen en goals. Maar het belangrijkste zijn de drie punten”, aldus Koeman.

Toch verwacht de bondscoach dat dat lastig wordt tegen Wit-Rusland: “Het is een verdedigend compacte ploeg die alles doet voor een goed resultaat. Er zijn een paar mogelijkheden om daardoorheen te voetballen: het baltempo moet hoog zijn en je moet geduld hebben. En anders hebben we op de bank genoeg mogelijkheden zitten om het wat anders aan te pakken”, besluit hij.