Vlag van Nederland
Rapportcijfers Nederland - Wit-Rusland

De rapportcijfers voor Oranje na Nederland – Wit-Rusland

EK 2020

Het Nederlands elftal beleefde vanavond een geweldige start van de EK-kwalificatie, door Wit-Rusland met 4-0 te verslaan. Welke spelers sprongen eruit en welke mannen kunnen beter? Hier zijn onze rapportcijfers!


Jasper Cillessen – 6,5

De doelman van Oranje had weinig te doen, maar bracht zijn verdediging af en toe in verlegenheid met risicovolle passes. Toch bood hij knap redding op de beste kans van de Wit-Russen.

Virgil van Dijk – 7,5

Kopte de 4-0 binnen, maar niet geheel onbelangrijk: hij voerde daarnaast zijn hoofdtaken uitstekend uit. Van Dijk liet geen Wit-Rus in de buurt van het doel van Cillessen komen en won elk noemenswaardig kopduel.

Matthijs de Ligt – 6

Ongeveer hetzelfde verhaal als zijn partner in de verdediging, al was De Ligt af en toe op een klein foutje te betrappen.

Denzel Dumfries – 7

De PSV-back liet zien dat hij als opkomende back een belangrijke schakel in dit Nederlands elftal is.

Daley Blind – 6

Waar Dumfries de weg naar voren geregeld zocht, had Blind duidelijk een behouden rol. Opbouwend kon hij daar weinig tegenover zetten.

Marten de Roon – 5

De Roon beleefde niet zijn beste wedstrijd in het shirt van Oranje en moest onder andere een gele kaart slikken. Hij ging er in de tweede helft af voor Davy Pröpper.

Davy Pröpper – 6,5

Vulde zijn rol als invaller op het middenveld degelijk in, maar ook niet meer dan dat.

Georginio Wijnaldum – 7,5

Vooral in de eerste helft was Wijnaldum met zijn energie en dynamiek niet te houden voor de Wit-Russen. In de tweede helft liet de Liverpool-middenvelder zich meer terugzakken.

Frenkie de Jong – 7

Was zijn normale en stabiele zelf, maar kon geen échte stempel op de wedstrijd drukken.

Steven Bergwijn – 6

Bergwijn speelde de rol van bliksemafleider voor Babel en Memphis, maar kon zelf niet echt laten zien wat hij in huis heeft.

Ryan Babel – 7

Samen met Memphis en Wijnaldum de meest dreigende man op het veld aan Oranje-zijde. Ging er in de tweede helft wel af voor Quincy Promes.

Quincy Promes – 6

Kon zich niet laten gelden, maar er moet gezegd worden dat Oranje na zijn invalbeurt lange tijd met 10 man stond, door een blessure van Kenny Tete.

Memphis Depay – 9

Niet alleen de maker van het eerste en derde doelpunt en aangever van de tweede en vierde, maar ook de speler van wie de meeste dreiging uitging. Memphis wilde duidelijk laten zien dat hij in de basis van Lyon thuishoort.

 

View this post on Instagram

 

De rapportcijfers van de basiself! 🔥 Mee eens, of deel jij andere cijfers uit? Let us know! 👇

A post shared by Mee met Oranje (@meemetoranjenl) on

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , ,