Vlag van Nederland

“Een wedstrijd tegen Nederland in Amsterdam is en blijft een mooi affiche”

EK 2020

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft alle vertrouwen dat zijn ploeg vanavond een goed resultaat boekt tegen het Nederlands elftal. “Ik heb zeker geen slecht gevoel”, liet hij optekenen bij de persconferentie voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel.


“We gaan voor een goede uitslag en willen onze ploeg verder ontwikkelen”, zei Löw, die denkt dat Nederland een ploeg heeft die beter op elkaar is ingespeeld dan Duitsland. In de selectie van Die Mannschaft is namelijk geen plaats meer voor routiniers Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller.

“Zij zijn bezig aan een serie goede resultaten en de stemming rond de ploeg is heel goed. We hebben in oktober met 3-0 verloren in Amsterdam. Maar het gelijkspel in Gelsenkirchen heeft mij vertrouwen gegeven”, vervolgt de bondscoach, die alvast verklapte dat er extra op Virgil van Dijk gelet gaat worden.

“Hij kan goed koppen. We moeten uitkijken met standaardsituaties. We kijken uit naar onze eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie. Een wedstrijd tegen Nederland in Amsterdam is en blijft een mooi affiche”, besluit Löw.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,