Vlag van Nederland

Drie blessures bij Leeuwinnen: “Ze gaat het WK niet halen”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

De OranjeLeeuwinnen komende volgende week in actie tegen Mexico en Chili. Die wedstrijden worden gespeeld in het GelreDome en het AFAS Stadion.


“Twee thuiswedstrijden is altijd leuk. De laatste keer dat we thuis hebben gespeeld was in november, dus dat is een tijd geleden. We spelen ook twee wedstrijden in stadions waar we nog niet hebben gespeeld, dat vinden we hartstikke leuk. In Arnhem is het bijna uitverkocht, in Alkmaar loopt het nog, dus daar kijken we naar uit”, zegt bondscoach Sarina Wiegman voor de camera van OnsOranje.

Ze kan tijdens die wedstrijden niet beschikken over Stefanie van der Gragt, Victoria Pelova en Sisca Folkertsma. “Stefanie zit nog in een revalidatietraject. Ze is wel de groepstraining aan het hervatten, maar is niet fit genoeg om te spelen”, vertelt Wiegman. “Victoria is geblesseerd geraakt tijdens de Algarve Cup en is geopereerd aan haar schouder, dus die is ook aan het revalideren.”

“Sisca heeft helaas een zware knieblessure opgelopen afgelopen vrijdag en is er langdurig niet bij. Ze gaat het WK niet halen”, besluit de bondscoach.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: