Vlag van Nederland

Deze OranjeLeeuwinnen moeten het namens Nederland gaan doen op het WK

Oranje Leeuwinnen WK 2019

Op vrijdag 7 juni is het WK 2019 begonnen. De OranjeLeeuwinnen doen voor de tweede keer in de historie mee aan de mondiale eindronde. Maar wie zitten er allemaal in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman?


Natuurlijk zijn de bekende namen zoals Lieke Martens, Shanice van de Sanden en Jackie Groenen van de partij. Wiegman heeft ervoor gekozen om de selectie van het EK 2017 redelijk intact te houden.

Loes Geurts, Lize Kop en Sari van Veenendaal zijn de keepsters. Laatstgenoemde is de eerste doelvrouw en tevens aanvoerder van Oranje.

Wiegman neemt Dominique Bloodworth, Anouk Dekker, Merel van Dongen, Kika van Es, Stefanie van der Gragt, Danique Kerkdijk, Desiree van Lunteren en Liza van der Most mee als verdedigers. Van die speelsers spelen alleen Van Es en Van der Most nog in Nederland.

Zij vormen samen met Kop, Victoria Pelova (ADO Den Haag), Ellen Jansen (Ajax) en Renate Jansen (FC Twente) het zestal wat in de Eredivisie Vrouwen actief is. De rest van de Leeuwinnen speelt allemaal in het buitenland.

Pelova is een middenveldster en kent concurrentie van Daniëlle van de Donk, Groenen, Inessa Kaagman, Jill Roord en Sherida Spitse.

Als aanvalsters zijn Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden van de partij. Ook Lineth Beerensteyn is opgeroepen door Wiegman. Zij begon in de play-offs om een WK-ticket nog enkele wedstrijden in de basis. Daarnaast zijn Ellen Jansen en Renate Jansen aanvalsters.

De selectie van de OranjeLeeuwinnen voor het WK 2019:

Keepsters: Sari van Veenendaal (Arsenal), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Lize Kop (Ajax)

Verdedigers: Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax)

Middenveldsters: Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC. Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga)

Aanvalsters: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon)

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots