Vlag van Nederland

Wat als het Nederlands elftal de Nations League wint?

EK 2020

Het Nederlands elftal maakt vanavond kans op een prijs. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het vanavond in de finale van de Nations League op tegen Portugal.

Maar wat nou als Oranje de Nations League wint, wat hangt er vast aan die prijs? In ieder geval geen rechtstreekse plaatsing voor het EK van 2020. Ook de winnaar van de Nations League zal in de reguliere EK-kwalificatie moeten strijden om een EK-ticket. Oranje zit daarin in poule C, met verder Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland.

Als het Oranje niet lukt om zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen, krijgt het wel sowieso in maart 2020 via de play-offs nog een kans om zich te plaatsen. Hier strijden de vier beste landen uit Divisie A die zich dan nog niet hebben geplaatst voor het EK om één ticket. Dit omdat het Nederlands elftal de ‘Final Four’ van de Nations League heeft bereikt.

Wel hangt er een mooie trofee vast aan de winst van de Nations League. Daarnaast kan ook de kassa gespekt worden: de winnaar wint maar liefst 10,5 miljoen euro. En wat te denken van eer? Oranje kan voor het eerst sinds 1988 weer een hoofdprijs pakken.

Auteur: Amber
Foto: © Pro Shots