Vlag van Nederland
Wiegman: "Het is een teamprestatie"

Wiegman: “Uiteindelijk is het een teamprestatie”

Oranje Leeuwinnen WK 2019

Sarina Wiegman wilde de de knappe overwinning op Canada niet alleen toeschrijven aan de goede invallers. De bondscoach sprak bij de NOS over een ‘teamprestatie’.


“Het is heel fijn dat je zo kunt wisselen en dat de spelers zoveel kwaliteit brengen”, sprak Wiegman, die invaller Beerensteyn uiteindelijk de winnende treffer zag maken. “Uiteindelijk is het een teamprestatie. Lineth viel goed in. Ik ben blij met de wedstrijd. Tegen een topland als Canada speelden we gestructureerder. De afstemming was goed.”

Wiegman ging ook nog even in op de rol van de media dit WK. De Oranje Leeuwinnen kregen veel kritiek op het spel in de eerste twee groepswedstrijden. Dat spel was vandaag gelukkig beter. “De media zijn harder geworden. Ik vind het niet belangrijk of de kritiek terecht of onterecht is. Dat is nieuw voor ons en dat is soms moeilijk. Daar moeten we mee omgaan.”

Merel van Dongen, die tegen Canada in plaats van Kika van Es speelde, lijkt een blijvertje. “Ze bracht wat ik hoopte, ik was er wel tevreden over.”

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , ,