De Oranje Leeuwinnen spelen zaterdag om 15:00 de kwartfinale van het WK 2019 tegen Italië. De Leeuwinnen bereikten de volgende ronde ternauwernood, na een nipte overwinning op Japan. Het Aziatische land kreeg veel kansen om op voorsprong te komen, maar een gemakkelijk gegeven strafschop bracht Nederland een late overwinning.

Wedstrijdinformatie Oranje Leeuwinnen – Italië

Tegenstander
Italië (15e op de FIFA ranglijst)
Wedstrijdtype
Kwartfinale
Periode
Kwartfinales WK 2019
Wedstrijddatum
29 juni 2019
Aanvang wedstrijd
15:00 uur
Uitzending
NPO1 om 14:40 uur

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale bereiken en Italië lukte dat pas één keer. Dat was in 1991. Met een 15e plek op de FIFA Ranking is het land de laagst geklasseerde ploeg in de kwartfinales. Daarom is het voor de Italianen misschien nog verrassender dat ze in de kwartfinale staan dan de Leeuwinnen. De ploeg versloeg China met 2-0 in de achtste finale.

Oranje Leeuwinnen spelen kwartfinale tegen Italië

© Pro Shots

De Oranje Leeuwinnen staan op een achtste plek op de FIFA Ranking en wonnen twee jaar geleden natuurlijk het EK in eigen land. Hoewel de Oranje Leeuwinnen tegen Italië dus favoriet zijn, zal er bij de Italianen misschien opnieuw hoop zijn op een stunt. De Nederlandse dames overtuigen immers nog niet echt op het WK. Hoewel de Leeuwinnen tegen Japan domineerden op het veld, kreeg Japan in de slotfase van de wedstrijd veruit de overhand. Toch moeten de Oranje Leeuwinnen normaal gesproken afrekenen met de ‘Azurri’. Dat zou Nederland naar de halve finale brengen, waar wellicht Duitsland wacht.

Maar eerst moeten de Oranje Leeuwinnen Italië nog verslaan in de kwartfinale. De kwartfinale staat om 15:00 op het programma, in een bloedheet Valenciennes. Daar komen naar verwachting weer veel Oranje-fans op af, want dat is maar drie uur rijden.