Als de Oranje Leeuwinnen woensdagavond Zweden weten te verslaan, wachten de Verenigde Staten in de WK-finale. Dat team won dinsdagavond met 2-1 van Engeland.

Team USA kwam binnen tien minuten op voorsprong via Christen Press. Niet veel later stond de 1-1 alweer op het scorebord. Ellen White maakte de gelijkmaker. Het spel ging over en weer en beide ploegen hanteerden een hoog tempo.

Na een half uur kon Amerika namelijk alweer juichen. De jarige Alex Morgan schoot de 2-1 binnen. Dat was uiteindelijk de eindstand, al had Engeland kansen op de 2-2.

White maakte de gelijkmaker, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zes minuten voor tijd kreeg Engeland opnieuw een kans op de 2-2.

Na inmenging van de VAR ging de bal op de stip. Een zwakke poging van Steph Houghton bracht keepster Alyssa Naeher echter niet de problemen. Daardoor staan de Verenigde Staten aanstaande zondagmiddag de WK-titel prolongeren.