Vlag van Nederland
WK 2019 - OranjeLeeuwinnen winnen

Nederland – Zweden kijken op vakantie: Hoe kijk je altijd en overal naar Oranje?

WK 2019

Terwijl Nederlanders langzaam hun vakantie inrollen spelen de Oranje Leeuwinnen vanavond de halve finale tegen Zweden. Nederlanders die in het buitenland zitten ondervinden mogelijk problemen wedstrijd te ontvangen, omdat Nederlandse streamingdiensten in het buitenland vaak niet werken.

Hoe kijk je vanaf je vakantieadres toch naar de halve finale van het WK? Er is een eenvoudige oplossing: gebruik een VPN. Streamingdiensten reageren op die manier dat je in Nederland zit (ook al zit je daadwerkelijk ergens anders).

Hoe werkt dat? Een VPN (Virtual Private Network) versleutelt je internetverkeer en leidt je internetverkeer om via een server naar keuze. Door een Nederlandse server te kiezen kan je dus je internetverkeer laten omleiden via Nederland. Daarmee krijg je toegang tot dezelfde websites, apps en diensten waar je in Nederland toegang tot hebt. Dat is precies waarom een VPN zo handig is in deze zomerperiode. Zit je vanavond in Turkije op een terrasje, maar wil je alsnog op NPO van voetbal kunnen genieten? Dan kies je gewoonweg een Nederlandse server van je VPN-provider en ga je naar een website of app die de wedstrijd uitzendt (bijvoorbeeld NPO, NOS Studio Sport of Ziggo Sport).

Wat moet je doen?

Op VPNgids wordt duidelijk uitgelegd hoe je in het buitenland toegang tot NPO krijgt met een VPN. Op die manier kan je de wedstrijd zien. Kijk je liever via Ziggo? Ook voor Ziggo in het buitenland is een handleiding. Daarbij worden ook suggesties gegeven voor goede VPN-providers met uitgebreide geld-terug-garanties.

Het werkt door online een VPN-abonnement af te sluiten en een app te installeren. Dit is een kwestie van vijf minuten. Vervolgens kies je middels de eenvoudig te bedienen VPN-app een server in Nederland. Vanaf dat moment wordt al het interverkeer omgeleid via Nederland. Je zult merken dat je direct weer toegang hebt tot Nederlandse streamingdiensten en websites, ook als die eigenlijk geblokkeerd zijn in het land waar je je bevindt. Veel kijklezier met Oranje-Zweden dus!

Auteur: Redactie
Foto:

Lees meer over: