Memhpis Depay kende een goede seizoensstart bij zijn club Olympique Lyon en neemt dat goede gevoel nu meer naar het Nederlands elftal. Even was er sprake van een vertrek uit Lyon, maar uiteindelijk koos hij ervoor om te blijven, mede dankzij een nieuwe trainer.

Hij vertelt tegenover de NOS: “Het gaat goed en dat heeft ook te maken met de nieuwe trainer. Ik denk dat het tijd was voor vernieuwing. Hij is verfrissend, hongerig en positief. Niet dat het er eerder niet was, maar het voelt gewoon goed. Ik heb nog een contract voor twee jaar en we spelen Champions League. Waarom niet verder gaan met m’n opgebouwde goede statistieken?”

Bij Oranje is Depay de laatste jaren een vaste waarde in de aanvalslinie van het elftal. “Ik kom hier wel met in mijn hoofd dat ik aan de bak moet, dat ik verantwoordelijkheid wil pakken. Sinds Koeman bondscoach is, is dat gevoel enorm gegroeid.”

Ook de band met de fans is de laatste tijd flink verbeterd, en dat is volgens Depay heel belangrijk: “Ik vind ons publiek momenteel fantastisch. Ze zijn superbelangrijk. Ik weet niet of ze dat altijd beseffen.”