Scoren bij je debuut in het Nederlands elftal, het is een droom waar veel kleine jongetjes van dromen. Voor Donyell Malen werd deze droom gisteravond in het duel met Duitsland werkelijkheid. De PSV-aanvaller mocht na een klein uur invallen en kende daarna een droomdebuut. “Ik denk dat elke jongen daarvan droomt.”

Malen liep goed mee met Georginio Wijnaldum, die de bal uiteindelijk op een presenteerblaadje legde: “Eerst dacht ik dat hij me niet zag, toen gaf hij hem perfect”, zo zei Malen na afloop. “Ik keek gewoon goed naar de bal, hij zat er gewoon mooi in.”

De goal was ook nog eens de hele belangrijke 2-3, waarmee Oranje voor de tweede keer op voorsprong kwam. Het was uiteindelijk Wijnaldum zelf die de wedstrijd, na tien minuten billenknijpen, in blessuretijd besliste. “Het was zwaar, heel zwaar”, zei Wijnaldum over die laatste tien minuten. “De overwinning is het mooiste. Die geeft extra vreugde en extra plezier.”