Vlag van Nederland

Vier jaar geleden maakte verdediger Virgil van Dijk zijn debuut voor het Nederlands elftal. Inmiddels is de aanvoerder van Oranje niet meer weg te denken uit de basis van het team van Ronald Koeman. De beste speler van Europa wil nu voor de prijzen gaan met zijn team.

Het team is compleet anders ten opzichte van zijn debuut: “Er is veel veranderd inderdaad”, zegt Van Dijk tegen de NOS. Alleen Daley Blind, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay zaten er destijds ook bij, toen Van Dijk zijn debuut maakte. Uiteraard zijn er enkele spelers die wel al bekend waren met Oranje, maar er toen toevallig niet bij zaten.

Van Dijk onderschrijft de ambitie om te presteren bij Oranje, met name van die groep spelers: “Bij de jongens die nu twee eindtoernooien hebben gemist, onder wie ikzelf, speelt dat wel mee. Je speelt toch vooral bij het Nederlands elftal voor de eindtoernooien natuurlijk.”

Van Dijk gaat ervan uit dat hij nog wel een paar eindtoernooien mee zal maken: “Ik heb het geluk dat ik een centrale verdediger ben, dus ik kan nog wel wat jaartjes mee. En hopelijk ook op een aardig niveau. Dus na het komende EK twee jaar later weer een mooie zomer. En daarna nog een EK en WK. Laten we het hopen. Dat we ons blijven kwalificeren voor toernooien. Dat verdient deze groep en daar hebben we ook de kwaliteiten voor.”

 

Lees meer over: