Vlag van Nederland

Sinds begin dit jaar speelt Oranje-verdediger Matthijs de Ligt bij Juventus in Turijn. Na een stroeve start komt de jonge verdediger er steeds beter in. Bij zijn club speelt geen Nederlandse collega, maar toch heeft hij goede contacten met een mede-international. De Ligt bouwt een steeds betere band op met Stefan de Vrij, verdediger van Internazionale in Milaan.

“Ik ben regelmatig bij hem”, zegt De Ligt tegen VTBL. “Het is vanuit Turijn maar een uurtje rijden naar Milaan. Ik vind het heel fijn om iemand in de buurt te hebben om Nederlands mee te spreken.”

De twee zijn concurrenten bij Oranje voor de positie centraal achterin naast aanvoerder Virgil van Dijk. Toch gunnen ze het elkaar om te spelen: “Bij het Nederlands elftal zie ik hem meer als een vriend. Als Stefan speelt, gun ik het hem. En als ik speel, dan gunt hij het mij.”

Ook de Vrij vindt het gezellig met De Ligt: “Matthijs is bij mij langs geweest en het staat op de planning om een keer bij hem langs te gaan. Er is een mooie band tussen ons ontstaan. Het is leuk om elkaar af en toe te zien.”

Lees meer over: ,