Na afloop van het duel met Noord-Ierland stond Ronald Koeman al snel de NOS te woord. Hij was blij en trots op zijn spelers, die dankzij het 0-0 gelijkspel het EK bereikte. De matig tot slechte vertoning tegen Noord-Ierland wilde Koeman snel vergeten.

Koeman zei daarover: “Ik vind dat je de wedstrijd van vanavond snel mag vergeten. Ik ben blij en trots op het team. We zijn er eindelijk weer bij en dat is een groot compliment voor deze groep”, aldus Koeman over de plaatsing voor het toernooi.

De bondscoach was niet verbaasd over het spelbeeld van het duel: „We hebben een wedstrijd gezien die je vooraf kon verwachten. Noord-Ierland ging in de beginfase een beetje stormen. Ze hebben twee momenten gehad, voor de rest niet. Dus we moeten het ook niet overdrijven. We hebben het professioneel uitgespeeld. Alleen aanvallend hadden we meer kunnen en moeten brengen.”

Nu moeten we uit gaan kijken naar een mooi toernooi: “We zijn een landje waar we eerst de boel afbreken en daarna weer heel erg blij zijn. Daar stoor ik me wel eens aan. We zijn zelf ook heel kritisch. Maar we hebben het geweldig gedaan, we gaan een geweldig toernooi tegemoet.”