Bondscoach Ronald Koeman was tevreden na afloop van het met 5-0 gewonnen duel tegen Estland. Oranje plaatste zich zaterdag al voor het EK en sloot de kwalificatiereeks goed af met een eenvoudige zege tegen de Esten.

Niet alles tegen Estland ging natuurlijk goed: “Het was niet geweldig. Na de 2-0 liep de energie er een beetje uit. Ik vond dat we slecht druk zetten op de tegenstander en daardoor moesten we meer lopen dan we wilden. Ik heb dat in de rust ook gezegd. Voor de ontwikkeling van dit team is het belangrijk dat we ook in dit soort wedstrijden er alles uithalen.”

Vooruitkijken naar 2020

Nu is het tijd om vooruit te kijken. Koeman verwacht een flinke strijd binnen de selectie: “Het zal een flinke strijd worden. We hebben nog een maand of zes en veel jonge spelers, die dan weer verder zullen zijn. Ik heb tegen de spelers gezegd dat wij als staf rustig zullen gaan kijken wat zij gaan doen. Uiteindelijk gaat het erom de sterkste selectie samen te stellen.”

Daar heeft de staf nog een flinke kluif aan: “Het zou heel gek zijn als na één avond tegen Estland opeens alles duidelijk zou zijn”, aldus Koeman. “Maar we hebben vandaag wel op een aantal posities wat kunnen proberen en een paar jongens kunnen laten debuteren.”

Hij sluit af met positieve woorden: “2020 belooft in ieder geval een mooi jaar te worden, het is geweldig dat we naar het EK gaan. Ik denk dat we daar heel blij mee moeten zijn.”