Vlag van Nederland

Het programma van het Nederlands elftal in aanloop naar EK 2020 is zo goed als rond. Alleen de twee laatste oefenwedstrijden moeten in de komende tijd nog bekendgemaakt worden.

Zoals eerder al duidelijk werd speelt Oranje op 26 maart (tegen de VS) en 29 maart (tegen Spanje) twee oefenduels. Dat is de eerste keer in 2020 dat Oranje bij elkaar komt en bondscoach Ronald Koeman zal deze tijd nog willen gebruiken om te zoeken naar vervangers van onder meer Memphis Depay en mogelijk ook Donyell Malen.

Trainingskamp in Oostenrijk

Oranje begint de voorbereiding op het EK op 18 mei met een vierdaagse trainingsstage in Zeist. Daarna vertrekt de selectie, die dan nog niet compleet zal zijn, naar De Lutte voor een trainingskamp op eigen bodem.

Het Nederlands elftal logeert na het trainingskampje in de Lutte van 1 tot en met 5 juni in het Falkensteiner Schlosshotel in Velden am Wörther See. Koeman hoopt daar zijn selectie zo compleet mogelijk te hebben. De Champions League finale is echter pas op 30 mei, dus het zal afhankelijk zijn van het succes van clubs met Nederlandse spelers of iedereen er dan ook echt direct zal zijn.

In de periode tussen 18 mei en 5 juni hoopt bondscoach Ronald Koeman nog zeker twee oefenduels te kunnen spelen met Oranje. De tegenstanders van deze oefenduels zullen in de loop van 2020 bekendgemaakt worden.

De wedstrijden op het EK

Het EK 2020 duurt van 12 juni tot en met 12 juli. Oranje speelt alle drie de groepsduels in de Johan Cruijff Arena. De eerste op 14 juni tegen Oekraïne, dan op 18 juni tegen Oostenrijk en op 22 juni tegen een nog onbekende tegenstander.

Oranje verblijft in elk geval tijdens de groepsfase van het EK in Zeist, bij het hoofdkantoor van de KNVB. Waar Oranje daarna heen moet, mocht de volgende ronde behaald worden, zal later duidelijk worden.

Lees meer over: ,