De nieuwe shirts van Oranje voor het EK 2020 zijn op het internet uitgelekt. De doorgaans goed geïnformeerde website Footyheadlines.com heeft afbeeldingen van zowel het uitgelekte thuisshirt als uitshirt van het Nederlands elftal voor het EK 2020 op hun website gepubliceerd.

Officieel worden de shirts pas in maart, voorafgaand aan de oefenduels met de Verenigde Staten en Spanje, gepresenteerd. Dat de shirts al eerder uitlekken is echter niets nieuws.

Shirts van Oranje voor EK 2020: het thuisshirt

Het nieuwe thuisshirt van het Nederlands elftal, dat uiteraard weer Oranje is, wordt gekenmerkt door een grote leeuw op de borst. Het Oranje shirt heeft verder zwarte accenten en een soort van bliksemschicht op de zijkant.

Shirts van Oranje voor EK 2020: het thuisshirt voorkant Shirts van Oranje voor EK 2020: het thuisshirt achterkant

Shirts van Oranje voor EK 2020: het uitshirt

Ook foto’s van het uitshirt van het Nederlands elftal voor het EK 2020 zijn inmiddels uitgelekt. Het shirt is zwart met enkele oranje tinten. Het doet daarmee denken aan het shirt van het EK 2012, wat helaas niet uiterst succesvol verliep.

Behalve de oranje logo’s van Nike en de KNVB is er verder weinig poespas te zien op het shirt. Alleen op de zijkant zijn, net als bij het thuisshirt, een soort bliksemflitsen te zien. Ook de kraag heeft een oranje streepje.

Shirts van Oranje voor EK 2020: het uitshirt de voorkant Shirts van Oranje voor EK 2020: het uitshirt de achterkant

Wanneer is het nieuwe Oranjeshirt te koop?

De shirts van Oranje zullen vanaf medio maart officieel bekend zijn en in de winkels liggen. Houd onze website in de gaten voor de plaatsen waar je de nieuwe shirts van Oranje kan kopen.