Het Nederlands elftal heeft zich dankzij een overwinning op Oostenrijk geplaatst voor de achtste finale van het EK. In deze samenvatting zie je de doelpunten van Oranje en de grootste kansen die de ploeg van bondscoach Frank de Boer creëerde.

Al in de tiende minuut kreeg Oranje een penalty, nadat aanvoerder van Oostenrijk Alaba op de voet van Dumfries ging staan. De scheidsrechter zag het zelf niet, maar werd door de VAR gewezen op de overtreding.

Memphis Depay pakte het cadeautje keurig uit:

Oranje pakte daarna de controle en ging rustig op zoek naar een tweede treffer. Oostenrijk wist daar lange tijd weinig tegenover te stellen. Op enkele plaagstootjes na werden de Oostenrijkers niet echt gevaarlijk.

De grootste kans op de 2-0 was opnieuw voor Memphis Depay. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje van Wout Weghorst, maar van dichtbij schoot de spits over. Wijnaldum kreeg kort daarna ook nog een aardige kans, maar bij rust stond het nog altijd 1-0 voor Oranje.

In de tweede helft bleef het beeld lange tijd hetzelfde. Oranje probeerde wel, maar wist weinig uitgespeelde kansen te creëren. Pas na een uur was er een grote kans voor Oranje, via De Vrij en De Ligt die meegingen bij een corner.

In de 66e minuut was het dan eindelijk raak voor Oranje. Met de net ingevallen Donyell Malen in de ploeg voor Wout Weghorst kreeg Oranje meer diepgang en dat resulteerde in een snelle goal van Denzel Dumfries. De rechtsback liep goed mee en kreeg de bal aangegeven van de ingevallen spits.

Na de gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk staat Oranje er goed voor in groep C van dit EK. Oranje is al zeker van groepswinst en plaatst zich dus voor de achtste finales. Daarin treft het een van de beste nummers drie uit een andere poule. Bekijk de poulestand hier: