Georginio Wijnaldum meldde zich samen met zijn teamgenoten in Zeist vandaag. Het is de eerste bijeenkomst van Oranje onder bondscoach Louis van Gaal, die het stokje overnam van Frank de Boer.

Wijnaldum gaf tijdens een gesprek met AD aan wat Van Gaal zei tijdens de eerste training: ,Hoe we met elkaar omgaan, dat we blij moeten zijn als we bij Oranje komen. En de bondscoach zei ook dat we op tijd moeten zijn. Dus sorry, ik moet gaan”, eindigde hij met een grap.

Daarvoor keek hij even terug op het EK, waar het mis ging tegen Tsjechië: “Dat is vaak zo na een cyclus die is afgesloten en zeker nu het EK zo slecht is verlopen. Wat er misging tegen de Tsjechen? Het liep niet en we wilden het als individuen oplossen en niet als een team.”

Hij kijk ook nog even terug op een bijzonder moment dat hij meemaakte met Van Gaal: “Ik herinner mij nog een gesprek met hem in Brazilië voor de groepswedstrijd op het WK tegen Chili. Hij vertelde dat ik zou gaan spelen en dat ik een bepaalde rol op het middenveld moest gaan invullen. Hij zei erbij dat hij twijfels had of ik dat zou kunnen. En toen zei hij zelfs: ik denk zelf van niet, maar Danny Blind denkt van wel en die vertrouw ik dan maar. Dat was op het EK.” Dat laatste moest natuurlijk het WK in 2014 zijn.