Nederland start WK-kwalificatie thuis tegen Turkije

WK 2014 Door op 21 december 2011 om 10:46 uur

Het Nederlands elftal start de kwalificatie op weg naar het WK 2014 in Brazilië met een thuiswedstrijd tegen Turkije. Op 7 september 2012 zullen de Turken de eerste horde worden van hopelijk opnieuw een succesvolle kwalificatiereeks.

Woensdagochtend werd door middel van een loting het speelschema voor groep D, waar Nederland in zit, bepaald. Deze loting was nodig omdat de landen er onderling niet uitkwamen wat betreft het speelschema.

Meer over
Het laatste Oranje-nieuws op Whatsapp? Dat kan! App 'aan' naar 06 8340 1983. Onder de 18? Vraag toestemming aan je ouders!

Na de thuiswedstrijd tegen Turkije mag Nederland op bezoek bij Hongarije en daarna is Andorra de tegenstander. “We kunnen meteen aan de bak met Turkije, Hongarije en Roemenië binnen anderhalve maand”, zegt Bert van Marwijk. “Maar ik kan goed leven met de uitkomst van de loting.”

De laatste wedstrijd speelt oranje uit tegen Turkije. Mocht er dan nog iets op het spel staan wordt dat nog een uitermate lastige wedstrijd dus laten we hopen dat Nederland dan al geplaatst is.

Naast de drie eerder genoemde landen speelt het Nederlands elftal nog tegen Estland en Andorra.