Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatieduels met Montenegro en Noorwegen. Oranje moet zich de komende maand zien te plaatsen voor het WK 2022 in Qatar.

In de selectie heeft Van Gaal geen plek ingeruimd voor doelman Tim Krul. Van Gaal geeft de voorkeur aan Bijlow, Drommel en Flekken, die de vorige keer voor het eerst bij de selectie zat.

Ook Luuk de Jong ontbreekt in de selectie. De spits van Barcelona kreeg geen uitnodiging van de bondscoach, terwijl hij de laatste jaren vrijwel steevast bij de selectie zat. Hij speelt de laatste tijd echter weinig bij Barcelona en krijgt daarvan nu de rekening gepresenteerd. Ook Devyne Rensch van Ajax en Steven Bergwijn van Tottenham zijn er om die reden niet bij.

Selectie Oranje

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg).

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter).

Middenveld: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Memphis Depay (Barcelona), , Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).