Vlag van Nederland

‘Geen oranjefeest in Charkov’

EK 2012 Door op 3 januari 2012 om 09:44 uur

De kans dat er in het Oekraïense Charkov net zo’n oranjefeest plaats zal gaan vinden als 4 jaar geleden in Basel en Bern lijkt klein. In de stad zijn  namelijk nauwelijks fatsoenlijke hotels of andere overnachtingsplaatsen te vinden. En de hotels die er al zijn worden bezet door mensen van de UEFA, dat alle beschikbare kamers voor eigen mensen gereserveerd heeft. Daarom zullen er vooral dagretourtjes naar de wedstrijden van het Nederlands elftal aangeboden worden.

Wie toch in de buurt van het Nederlands team wil overnachten, is volgens OAD het beste af op de Oranje-camping. “Wij zullen verder eigenlijk alleen dagretours naar de wedstrijden aanbieden: ‘s ochtends heen en ‘s nachts na de wedstrijd terug. Tien tot vijftien vluchten per wedstrijd.”

Meer over

Ook reisorganisatie Corendon wil naar het EK vliegen, maar heeft eveneens geen hotelovernachtingen in de aanbieding. “We denken zo’n drie vluchten per wedstrijd”, zegt directeur Atilay Uslu in de krant. Corendon gaat nog wel in Charkov onderzoeken of er misschien andere overnachtingsplaatsen zoals studentencampussen beschikbaar zouden zijn.