Vlag van Nederland

Van Halst: ‘Vormer in Oranje’

EK 2012

Ruud Vormer moet in Oranje, aldus Jan van HalstIn aanloop naar het EK lijkt iedere voetbalkenner zijn mening te willen ventileren over het Nederlands elftal. Johan Cruijf hekelde deze week in zijn column het feit dat Van Marwijk met twee verdedigende middenvelders speelt, Ronald Koeman voorspelde een vroege ondergang voor Oranje en nu doet ook Jan van Halst zijn duit in het zakje.

De voormalig middenvelder van FC Twente en Ajax sprak zich in NOS Langs de Lijn uit voor Roda JC-speler Ruud Vormer. “Hij heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt,” aldus Van Halst. “Ik ben heel benieuwd naar zijn capaciteiten als hij in een hoger acterende ploeg gaat spelen. Vormer houdt in zijn eentje Roda JC bij elkaar. Ik denk dat Van Marwijk daar wel gecharmeerd van is.”

De bondscoach selecteerde eerder al jongelingen als Luuk de Jong, Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman. Volgens Jan van Halst zou Vormer bij dat rijtje van toekomstige toppers kunnen aansluiten. De 23-jarige Vormer speelt bij Roda op het middenveld, maar vertrekt na dit seizoen naar Feyenoord. Hij was vier seizoenen actief voor de ploeg uit Kerkrade en speelde daarvoor twee jaar bij AZ.

Auteur: Jildert
Foto:

Lees meer over: ,