Een ongekende luxe voor het Nederlands elftal vlak voor rust. Ondanks het weinige balbezit in de eerste helft wist Daley Blind de manschappen van bondscoach Louis van Gaal op een 2-0 voorsprong te zetten tegen de VS.

Na de vroege goal van Memphis Depay in de 10e minuut,https://twitter.com/NOSsport/status/1599068617223507969 liet Oranje de Amerikanen komen en liet ze ook het spel maken. Tot echt grote kansen voor de VS leidde dat echter niet.

In de tegenstoot werd Oranje af en toe gevaarlijk, maar tot kort voor rust kreeg ook Nederland nauwelijks echte kansen. Ondanks slechts 30% balbezit kwam Oranje op slag van rust echter wel op een 2-0 voorsprong via Daley Blind, opnieuw op aangeven van Denzel Dumfries. Een complete wingback-goal dus.