Vlag van Nederland

Met de Partybus naar het EK

EK 2012 Door op 1 maart 2012 om 15:29 uur

Deze zomer komt er iets dat serieus iets voor de echte Oranjefans is. Er zal een partybus komen die supporters van het Nederlands elftal naar EK-speelstad Charkov in Oekraïne zal rijden. Het initiatief voor deze bussen komt van Jokko de Wit, tevens de oprichter van De Oranjecamping.

Het is een goedkoop alternatief en daar is veel vraag naar. Het is de bedoeling dat er voormalig interliner-bussen naar Oekraïne zullen rijden met de Oranje-supporters erin. De bussen zullen hier drie dagen over doen om de eindbestemming te bereiken.

Meer over

“Je moet er wat voor overhebben, maar de reis op zich is al een feestje”, zegt De Wit. Ook zegt hij dat de supporters die meereizen geen luxe moeten verwachten. “De bussen zijn gemaakt om hooguit enkele uren in te zitten, dus je zal er wat voor over moeten hebben. Wel komt er natuurlijk een toilet aan boord en er zal een goede geluidsinstallatie in de bus gebouwd worden. En natuurlijk zal er een bar aan boord van de bus komen, want als Oranje speelt is het altijd een feestje!”