Een van Ajax’ grote verrassingen dit seizoen is de 20-jarige Ricardo van Rhijn. De verdediger viel de afgelopen weken in voor de geblesseerde Gregory van der Wiel en doet dat zeer behoorlijk. Beter zelfs dan de vaste rechtsback van Oranje, zo beweren sommigen. Aangezien Bert van Marwijk niet veel keus heeft in zijn verdedigingslinie zou de mandekker zomaar geselecteerd kunnen worden voor het Nederlands elftal.

Van Rhijn zegt in een interview echter dat hij daar nog niet aan denkt. “Op dit moment niet, want ik vond dat ik vooral de tweede helft slecht was,” aldus de Ajacied tegenover Novum. “Er wordt wel van alles gezegd, maar daar ben ik absoluut niet mee bezig.”

Gregory van der Wiel is in het aanstaande duel tegen Heerenveen waarschijnlijk weer van de partij en dat zou betekenen dat de rechtsbenige Van Rhijn weer op de reservebank plaats moet nemen. De mandekker kan ook in het centrum terecht, maar daar is het team van Frank de Boer met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen al goed vertegenwoordigd. Gezien de interesse voor Van der Wiel en Vertonghen vanuit het buitenland gaat Ajax Van Rhijn wel een nieuw contract aanbieden. “Deze week worden de puntjes op ‘i’ gezet.”